Nieuws

Haalbaarheidstoets hypotheek? vraag het OPA

Start verkoop nieuwbouwproject Hof van Bilthoven

De inschrijving voor een woning in de eerste fase van het Hof van Bilthoven is nu geopend. Inschrijven kan online via het formulier op de website of door het inleveren van het Inschrijfformulier bij de makelaar. Op dit formulier kun je maximaal 5 bouwnummers aangeven waar jouw voorkeur naar uit gaat.

De inschrijfperiode loopt tot en met maandag 10 december, 17.00 uur. Op dinsdag 11 december 2018 vindt de toewijzing door de ontwikkelaar en makelaar plaats en de gelukkigen worden hierover uiterlijk woensdag 12 december 2018 geïnformeerd door de makelaar. Meer informatie over de toewijzing kun je vinden in de Toewijzingsprocedure.

Kijk voor meer informatie op www.hofvanbilthoven.nl

Overig nieuws


 • Inbraak piekt in december: wat dekt je inboedelverzekering?
  true
  Flipperen, cilindertrekken of een ouderwetse babbeltruc. Inbrekers gebruiken verschillende manieren om je huis binnen te komen. Vooral in de donkere dagen rond kerst is waakzaamheid geboden. Inwoners van grote steden lopen het grootste risico op een inbraak, met Utrecht als koploper. Wat heb je aan jouw inboedelverzekering na diefstal in... Read more »
 • Wat als de hypotheekrente stijgt? Het effect van extra aflossen
  true
  De gemiddelde hypotheekrente is al tijden uitzonderlijk laag. Je zou bijna denken dat het voor altijd zo blijft. Toch is rekening houden met een stijging verstandig, zeker als je hypotheek nog lang loopt. De Nederlandsche Bank onderzocht in hoeverre je met extra aflossen minder vatbaar wordt voor een rentestijging. De... Read more »
 • Minder aanrijdingen veroorzaken meer schade
  true
  Het aantal verzekeringsclaims na een aanrijding is vorig jaar met 18 procent gedaald. De daling is onder andere te danken aan het relatief rustige weer. Ook de slimme technologie in steeds meer auto’s zorgt voor minder brokken. Ondanks de afname is het totale bedrag aan schade wel gestegen. Oorzaak is... Read more »
 • Opstalverzekering maar toch financiële strop na brand?
  true
  ‘’Je huis is volledig afgebrand, er is niks meer over. Een nachtmerrie. Tot overmaat van ramp beland je in een eindeloze discussie met je verzekeraar waar je je opstalverzekering hebt lopen.’’ Met deze ronkende introductie trapt Radar haar onderwerp over de opstalverzekering af. Wat is er precies aan de hand... Read more »
 • Kosten NHG-hypotheek verdubbelt in 10 jaar
  true
  Relatief weinig huiseigenaren komen in de problemen met de betaling van hun hypotheeklasten. Dit blijkt uit de recente cijfers van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Slechts 174 keer is er een beroep gedaan op de garantieregeling, het laagste aantal in jaren. In 2019 daalt de verplichte bijdrage bij het afsluiten... Read more »
 • Zorgverzekering 2019: verschil eigen risico en eigen bijdrage
  true
  Het eigen risico van de zorgverzekering blijft gelijk tot in ieder geval 2022. Goed nieuws als je zorg nodig hebt vanuit de basiszorgverzekering. Deze toezegging van de overheid wil niet zeggen dat jouw zorgkosten ook hetzelfde blijven. Naast het eigen risico geldt ook een eigen bijdrage. Wat is het verschil... Read more »
 • Verbond wil zwarte doos koppelen aan auto
  true
  De afwikkeling na een aanrijding is vaak een heel gedoe. Is de maximaal toegestane snelheid wel aangehouden en had de bestuurder echt zijn gordel om? Het maken van een reconstructie is lastig. De ervaringen van bestuurders komen niet altijd overeen. Als het aan het Verbond van Verzekeraars ligt wordt het... Read more »
 • Samenwonen zonder officiële papieren? Let op deze risico’s
  true
  De vrijheid van samenwonen lijkt ideaal. Je kunt die dure huwelijksceremonie overslaan en je zit nergens aan vast. Deze vrijheid heeft ook een andere kant. Loopt je relatie stuk terwijl je bij jouw partner woont, dan heb je niet automatisch recht op de woonruimte. Ook voor een pensioen of erfenis... Read more »
 • Wij zetten de ouderen onder ons in het zonnetje!
  true
  Aankomende maand, de maand van de feestdagen, zetten wij de ouderen onder ons in het zonnetje! Veel ouderen brengen de feestdagen alleen door. Een kaartje in de brievenbus van een vriendelijke onbekende betekent daarom veel voor hen.Wij, als OPA team, versturen dit jaar onze relaties geen kaart of geschenk maar sturen... Read more »
 • Schuld aflossingsvrije hypotheek voldoen met eigen geld
  true
  De term ‘aflossingsvrij’ dekt de lading niet helemaal. Uiteindelijk moet de hypotheeklening aan het eind van de looptijd wel terugbetaald worden. Huiseigenaren met een aflossingsvrije hypotheek zijn zich hiervan bewust. Een kwart weet alleen nog niet hoe die aflossing te regelen. Vooral ZZP’ers willen graag meer inzicht in hun hypotheeksituatie.De... Read more »