Nieuws

Haalbaarheidstoets hypotheek? vraag het OPA

Start verkoop nieuwbouwproject Hof van Bilthoven

Fase 2 vanaf 7 februari te koop

Het grootste gedeelte van de woning in fase I is verkocht of onder optie. Door alle enthousiaste reacties en een voorspoedige verkoop zijn vanaf donderdag 7 februari week ook de 42 woningen van fase II te koop. Vanaf dan staat alle informatie over de 42 woningen van fase II online. Je kunt hier dan alle woningplattegronden downloaden, de keuzemogelijkheden per woning bekijken en de technische informatie lezen. Op dinsdag 12 februari (van 17.00 – 20.00 uur) ben je van harte welkom tijdens de inloopbijeenkomst op het kantoor van Burgersdijk Makelaars in Bilthoven. Je kunt dan de brochure ophalen en je eventuele vragen aan het team stellen. Schrijf je uiterlijk op 18 februari in voor je favoriete bouwnummers via het inschrijfformulier

Kijk voor meer informatie op www.hofvanbilthoven.nl

Overig nieuws


 • Wat zijn jouw risico’s als de woningprijs gaat dalen?
  true
  De woningprijs staat op recordniveau en het aantal beschikbare koopwoningen is beperkt. Kortom, de ideale omstandigheden voor een bubbel. Juist in deze markt is het goed om rekening te houden met een terugval. Wat als er een eind komt aan de prijsstijgingen en het de andere kant op gaat? Voor... Read more »
 • Overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Deze keuzes moet je maken
  true
  Met een overlijdensrisicoverzekering, ook wel ORV genoemd, verzeker je financiële risico's nadat jij of je partner komt te overlijden. Bij overlijden ontvangt de nabestaande een vooraf afgesproken eenmalige of periodieke uitkering. Bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering moet je de nodige keuzes maken en inschatten welke risico’s van toepassing zijn.... Read more »
 • Hypotheek voor verbouwing afsluiten? Let op deze punten
  true
  Het totaal aantal te koop staande huizen neemt steeds verder af. Woningen die te koop staan zijn soms al van de markt voor ze op Funda verschijnen. Door de grote druk en hoge koopprijzen kiezen veel mensen voor verbouwen in plaats van verhuizen. Is dit bij jou ook het geval?... Read more »
 • Stoelendans op woningmarkt door wijziging overdrachtsbelasting
  true
  De wijziging van de overdrachtsbelasting heeft de woningmarkt op zijn kop gezet in het eerste kwartaal van 2021. Veel jonge kopers stelden de koop uit terwijl investeerders juist haast maakten. Overigens heeft de vrijstelling van overdrachtsbelasting niet het gewenste effect. Zowel de prijs als de woningschaarste namen verder toe.Om starters... Read more »
 • Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie wijzigt per juli
  true
  Wie op of na 1 juli een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie afsluit, krijgt te maken met meerdere wijzigingen. Het voordeel is dat een aanvraag over het algemeen eenvoudiger wordt. Daarnaast is het onder voorwaarden ook mogelijk om op een bestaande aflossingsvrije lening NHG te krijgen, ondanks dat de renteaftrek... Read more »
 • Elektrische fietsverzekering afsluiten? Levensduur accu cruciaal
  true
  De elektrische fiets maakt het voor meer mensen haalbaar om lange afstanden op de fiets af te leggen. Zo kun je met mooi lenteweer zonder problemen 40 kilometer afleggen. Wat je niet wilt is na 20 kilometer alles op eigen kracht te moeten doen door een kapotte accu. Nog vervelender... Read more »
 • Uitstel belastingaangifte aanvragen? Dat kan je geld kosten
  true
  Door storingen bij de Belastingdienst heb je tot 8 mei de tijd om belastingaangifte te doen. Lukt het je ondanks de extra week niet om je aangifte inkomstenbelasting op tijd te verzenden? Uitstel aanvragen kan op verschillende manieren en is zo gedaan. Wel kan de Belastingdienst rente in rekening brengen... Read more »
 • Wat mag je verwachten van jouw makelaar?
  true
  Het kopen of verkopen van een woning is een spannende aangelegenheid. Daarnaast komt er heel wat kijken bij het (ver)koopproces. Veel mensen laten het over aan een makelaar met de nodige ervaring. De makelaar kent de markt op zijn of haar duimpje en helpt bij het vinden van een woning... Read more »
 • Registratie studielening bij BKR lijkt onvermijdelijk
  true
  Recent adviseerde de AFM om studieschulden bij het Bureau Krediet Registratie te registreren. In die situatie weegt de studieschuld automatisch mee bij het aanvragen van een hypotheek of andere lening. Studentenorganisaties zien niets in het voorstel. Ook Demissionair minister Van Engelshoven (OCW) verwierp het advies vrijwel direct.Het huidige leenstelsel is... Read more »
 • Tijdelijk geen boete bij ontbreken energielabel
  true
  Sinds begin dit jaar is de aanvraag van een nieuw energielabel een stuk duurder geworden. Dit komt doordat de beoordeling niet meer online wordt gedaan maar door een inspecteur ter plaatse. Het opstarten van deze nieuwe meetmethode gaat niet over rozen. Vanwege het moeizame proces gaat de overheid soepeler om... Read more »