Inventaris/Goederenverzekering

Inventaris- of goederenverzekering is een type verzekering dat bedrijven beschermt tegen verlies of schade aan hun inventaris of goederen als gevolg van verschillende gebeurtenissen, zoals brand, diefstal, waterschade, vandalisme en natuurrampen. Hier volgt een uitleg van de belangrijkste aspecten van zo'n verzekering.

 

 

waar op te letten

De inventaris- of goederenverzekering dekt doorgaans de kosten voor het herstellen, vervangen of vergoeden van verloren of beschadigde inventaris of goederen. De exacte dekking kan variëren, afhankelijk van het beleid van de verzekeraar, dus het is belangrijk om de polisvoorwaarden goed te begrijpen. De premie van je inventaris/goederenverzekering kan variëren op basis van verschillende factoren, waaronder het type bedrijf, de locatie, de waarde van de inventaris of goederen en het risiconiveau.

Bij het afsluiten van de verzekering moet je vaak de waarde van je inventaris of goederen bepalen. Dit kan op basis zijn van de vervangingswaarde (de kosten om een ​​verloren of Een beschadigd item te vervangen door een nieuw vergelijkbaar item) of de werkelijke waarde (de waarde van het item op het moment van verlies of schade, rekening houdend met afschrijvingen). Net als bij andere verzekeringen kunnen inventaris- of goederenverzekeringen bepaalde uitsluitingen hebben, zoals schade veroorzaakt door oorlog, terrorisme of nalatigheid van de verzekerde. Afhankelijk van je behoeften en risico's, kun je aanvullende dekkingsopties overwegen, zoals dekking voor bedrijfsonderbrekingen (verlies van inkomsten als gevolg van schade aan de inventaris), transportdekking (voor goederen tijdens het transport) of dekking voor specifieke risico's zoals diefstal van contant geld.

schade of verlies

Als er zich een gebeurtenis voordoet die leidt tot verlies of schade aan je inventaris of goederen, moet je een claim indienen bij je verzekeraar. Dit vereist meestal het indienen van een schadedossier met bewijs van verlies of schade, samen met eventuele andere vereiste documenten. De verzekeraar zal de claim beoordelen en, indien goedgekeurd, een vergoeding uitbetalen volgens de voorwaarden van het beleid.

Het is belangrijk om de polisvoorwaarden en beperkingen van je inventaris- of goederenverzekering zorgvuldig te begrijpen, zodat je weet wat wel en niet gedekt is, en om ervoor te zorgen dat je de juiste dekking hebt voor je bedrijfsactiviteiten en risico's. Het juiste advies is doorgaans de adviseur met de meeste ervaring om de beste opties voor jouw specifieke situatie te bepalen.

Doorverwijzing formulier

Verzekerd van goede service bij OPA BV

Persoonlijk

Persoonlijke aandacht en een goed luisterend oor is nodig om onze klant op de juiste manier te kunnen bedienen.

Kennis in huis

Ons team heeft de juiste kennis en blijft op de hoogte van actuele aanpassingen binnen de branche

Transparantie

Voor ons is eerlijkheid, openheid en heldere communicatie de kracht van een tevreden klant

Totaalontzorging

Ontzorging is niet alleen een begrip maar juist een optelsom van oprechte aandacht, de juiste vragen blijven stellen en actief blijven beheren.
035 5882030
Maandag t/m vrijdag bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur
06 19667474
Maandag t/m vrijdag bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur

Wij helpen je ook met

Bezoekadres
Rembrandtlaan 24-C
3723 BJ Bilthoven (route)
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur
© 2024 Oscar Prent Assurantiën BV 
© 2024 Oscar Prent Assurantiën BV 
Design & Bouw door: