Bootverzekering

Een bootverzekering is een essentiële vorm van bescherming voor jou als eigenaar een van boot, of het nu gaat om kleine plezierjacht in de haven van Loosdrecht of een grote zeilboot in de Haven van Ibiza. Net als bij autoverzekeringen zijn er verschillende soorten bootverzekeringen beschikbaar, die variëren in dekking en premie, afhankelijk van factoren zoals het type boot, het gebruik, de ligplaats en het vaargebied. Een van de meest voorkomende vormen van bootverzekering is een aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering dekt schade aan eigendommen van anderen of letsel aan andere personen veroorzaakt door de boot van de verzekerde. Het is vaak verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, aangezien het risico op aansprakelijkheid bij het bezitten en gebruiken van een boot aanzienlijk kan zijn. Naast aansprakelijkheidsverzekeringen kan jij als bootbezitter ook kiezen voor cascodekking. Dit type verzekering biedt dekking voor schade aan de eigen boot als gevolg van verschillende gebeurtenissen, zoals aanvaringen, diefstal, brand, stormschade en zinken. De omvang van de dekking kan variëren afhankelijk van de specifieke polisvoorwaarden.

Waar over na te denken

Sommige bootverzekeringen bieden ook aanvullende dekkingen, zoals pechhulp op het water, bergingskosten, bescherming tegen verlies van persoonlijke bezittingen aan boord en medische kosten. Deze aanvullende dekkingen kunnen waardevol zijn om extra bescherming te bieden tijdens het varen. Het is belangrijk voor jou als bootbezitter om goed na te denken over het gebruik van de boot. Factoren zoals het vaargebied, het type boot, de waarde van de boot en het eigen risico kunnen allemaal van invloed zijn op de premie en de dekking van de verzekering.

Door de juiste verzekering af te sluiten, kan jij als bootbezitter genieten van de tijd op het water, wetende dat je financieel beschermd bent tegen onverwachte gebeurtenissen en mogelijke aansprakelijkheid.

Verzekerd van goede service bij OPA BV

Persoonlijk

Persoonlijke aandacht en een goed luisterend oor is nodig om onze klant op de juiste manier te kunnen bedienen.

Kennis in huis

Ons team heeft de juiste kennis en blijft op de hoogte van actuele aanpassingen binnen de branche

Transparantie

Voor ons is eerlijkheid, openheid en heldere communicatie de kracht van een tevreden klant

Totaalontzorging

Ontzorging is niet alleen een begrip maar juist een optelsom van oprechte aandacht, de juiste vragen blijven stellen en actief blijven beheren.
035 5882030
Maandag t/m vrijdag bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur
06 19667474
Maandag t/m vrijdag bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur

Wij helpen je ook met

Bezoekadres
Rembrandtlaan 24-C
3723 BJ Bilthoven (route)
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur
© 2024 Oscar Prent Assurantiën BV 
© 2024 Oscar Prent Assurantiën BV 
Design & Bouw door: