Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering is een specifieke vorm van verzekering die bedoeld is om de kosten van een begrafenis of crematie te dekken. Een uitvaartverzekering kan op verschillende momenten in het leven worden afgesloten, en premies worden doorgaans betaald gedurende de looptijd van de verzekering. Het is belangrijk om de voorwaarden van de verzekering zorgvuldig te lezen en te begrijpen om ervoor te zorgen dat de verzekering voldoet aan de specifieke behoeften en wensen met betrekking tot de uitvaart. Uitvaartverzekeringen bieden vaak flexibele betalingsmogelijkheden, waardoor mensen kunnen kiezen voor een eenmalige premiebetaling, periodieke premiebetalingen of zelfs levenslange premiebetalingen. Dit maakt het gemakkelijk om een uitvaartverzekering aan te passen aan individuele financiële situaties.

Bij een kapitaalverzekering wordt er bij overlijden van de verzekerde een vooraf bepaald bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden. Dit bedrag kan vrij worden besteed aan de kosten van de uitvaart, zoals de begrafenisondernemer, de kist, de crematie, de ceremonie en andere gerelateerde kosten.
De naturaverzekering werkt weer anders, hier wordt er geen geldbedrag uitgekeerd, maar worden de uitvaartdiensten en -producten direct door de verzekeringsmaatschappij geleverd. Dit kan onder meer omvatten: de diensten van de begrafenisondernemer, de kist, het vervoer van de overledene, de rouwkaarten, en andere aspecten van de uitvaart. Het voordeel van een naturaverzekering is dat nabestaanden minder betrokken hoeven te zijn bij het organiseren van de uitvaart, omdat veel van de regelingen al zijn gemaakt door de verzekeringsmaatschappij.

Sommige mensen hebben specifieke wensen voor hun begrafenis of crematie, zoals een bepaald type dienst, locatie of begrafeniskist. Een uitvaartverzekering kan ervoor zorgen dat deze wensen worden vervuld zonder dat de nabestaanden zich zorgen hoeven te maken over de kosten.

Deze verzekering moet rust geven aan zowel de verzekerde als de nabestaanden door financiële bescherming te bieden en ervoor te zorgen dat persoonlijke wensen worden nageleefd tijdens een van de meest uitdagende periodes in het leven.

Verzekerd van goede service bij OPA BV

Persoonlijk

Persoonlijke aandacht en een goed luisterend oor is nodig om onze klant op de juiste manier te kunnen bedienen.

Kennis in huis

Ons team heeft de juiste kennis en blijft op de hoogte van actuele aanpassingen binnen de branche

Transparantie

Voor ons is eerlijkheid, openheid en heldere communicatie de kracht van een tevreden klant

Totaalontzorging

Ontzorging is niet alleen een begrip maar juist een optelsom van oprechte aandacht, de juiste vragen blijven stellen en actief blijven beheren.
035 5882030
Maandag t/m vrijdag bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur
06 19667474
Maandag t/m vrijdag bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur

Wij helpen je ook met

Bezoekadres
Rembrandtlaan 24-C
3723 BJ Bilthoven (route)
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur
© 2024 Oscar Prent Assurantiën BV 
© 2024 Oscar Prent Assurantiën BV 
Design & Bouw door: