Hypotheken

...de juiste begeleiding van groot belang....

Nieuwe uitdagingen zoals het kopen van een huis is vaak een spannend en intensief traject met waarschijnlijk veel vragen. Hoeveel kan ik lenen? Kan ik samen een hypotheek afsluiten? Wat is de trend wat betreft de rente?

Om de juiste hypotheekverstrekker te vinden met de beste rente & voorwaarden is een optimale financiële planning van groot belang. Wat zijn de maandlasten nu daadwerkelijk? Scenario’s die van toepassing zijn voor de optimale berekening zoals  langlevend, AOV, werkloosheid en overlijden. Een nauwkeurige inventarisatie is nodig om de juiste keuze voor een bepaalde hypotheekvorm te kunnen bepalen.

De meest voorkomende hypotheken zijn de aflosvrije, de annuïteiten, de spaar-/beleggings- of de lineaire hypotheek. Alle vormen hebben eigen kenmerken en verplichtingen, het is aan te raden alle mogelijke opties goed in kaart brengt en uiteindelijk te kiezen voor de haalbare optie die het beste aansluit bij de wens. Dit kan uiteraard ook een combinatie van de verschillende hypotheekvormen zijn.

Wij als onafhankelijk adviseur kennen de markt en kunnen u met een juiste financiële planning voor de juiste keuze begeleiden. Voor de advies en bemiddelingstarieven verwijzen wij u door naar onze tarievenkaart

Zie ook hier de wijzigingen en nieuwe regels 2020.

Graag helpen wij u het overzicht naar de toekomt zo helder mogelijk te maken!

          

Kan ik mijn hypotheek oversluiten?

het oversluiten kan om meerdere redenen interessant zijn. Het kan zijn dat uw persoonlijke situatie veranderd en u wil de maandlasten verlagen. Voor het oversluiten wordt gekeken naar de huidige rente, wat is de waarde van de woning op dit moment en wat zijn de kosten voor het oversluiten.

Welke kosten zijn verbonden bij de aankoop?

Bij de aankoop van een woning zijn meerdere aankoopkosten verbonden. Hierbij valt onder meer te denken aan: de koopsom van de woning zelf, notariskosten, verhuiskosten. Sommige van deze kosten zijn fiscaal aftrekbaar, andere niet.

Wat gebeurt er met de hypotheek na een scheiding

Na een scheiding zijn er meerdere mogelijkheden voor de hypotheek. Onder andere zal er bekeken moeten worden of één van de partners de hypotheek over kan nemen of dat verkoop van de woning noodzakelijk is. De afspraken die u hierover maakt komen terug in het echtscheidingsconvenant.

Hoe wordt de rente bepaald?

  • De hoogte van de hypotheek in verhouding tot de waarde van de woning; hoe hoger het financieringspercentage hoe hoger vaak het rentepercentage is. Dit heeft te maken met eventuele risico opslagen.
  • De hypotheekvorm die u gekozen heeft; bij sommige hypotheekvormen wordt een renteopslag gerekend, dit staat altijd aangegeven in de offerte die u ontvangt
  • De looptijd van de rentevaste periode; vaak is het zo als u uw rente voor een langere periode vastzet dat uw rentepercentage ook zal stijgen. Het voordeel van een langere rentevaste periode is vaak dat u weet waar u in de aankomende jaren aan toe bent en daar uw huishoudboekje op kan afstemmen.