Aanvullend pensioen

Een aanvullend pensioen, ook wel bekend als een aanvullend pensioenplan of aanvullend pensioenfonds, is een pensioenvoorziening die mensen kunnen opbouwen naast hun basispensioen. Het dient als een aanvulling op het wettelijke pensioen dat wordt verstrekt door de overheid en biedt extra financiële zekerheid tijdens het pensioen. Deelnemers dragen vrijwillig bij aan hun aanvullend pensioenplan, vaak via werkgeversbijdragen of individuele bijdragen. Deze bijdragen worden belegd in een pensioenfonds of -regeling en groeien in de loop van de tijd door middel van investeringen.

Een aanvullend pensioen

Een aanvullend pensioenplan biedt vaak verschillende beleggingsmogelijkheden, zoals aandelen, obligaties, vastgoed en andere investeringen. Het rendement op deze beleggingen draagt bij aan de groei van het pensioenkapitaal.Tijdens het pensioen worden de opgebouwde fondsen uitgekeerd aan de deelnemer in de vorm van periodieke uitkeringen, meestal in de vorm van een levenslang pensioen of een eenmalige uitkering. Deze uitkeringen vormen een aanvulling op het wettelijke pensioen en bieden extra inkomen tijdens het pensioen. Sommige aanvullende pensioenregelingen bieden ook risicobescherming in geval van overlijden of arbeidsongeschiktheid van de deelnemer, waardoor de financiële gevolgen voor de nabestaanden worden verzacht.

Een aanvullend pensioen biedt mensen de mogelijkheid om hun pensioeninkomen aan te vullen en extra financiële zekerheid te creëren voor hun oude dag. Het stelt hen in staat om hun levensstandaard te handhaven en te genieten van een comfortabel pensioen na een lang arbeidsleven.

Doorverwijzing formulier

Verzekerd van goede service bij OPA BV

Persoonlijk

Persoonlijke aandacht en een goed luisterend oor is nodig om onze klant op de juiste manier te kunnen bedienen.

Kennis in huis

Ons team heeft de juiste kennis en blijft op de hoogte van actuele aanpassingen binnen de branche

Transparantie

Voor ons is eerlijkheid, openheid en heldere communicatie de kracht van een tevreden klant

Totaalontzorging

Ontzorging is niet alleen een begrip maar juist een optelsom van oprechte aandacht, de juiste vragen blijven stellen en actief blijven beheren.
035 5882030
Maandag t/m vrijdag bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur
06 19667474
Maandag t/m vrijdag bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur

Wij helpen je ook met

Bezoekadres
Rembrandtlaan 24-C
3723 BJ Bilthoven (route)
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur
© 2024 Oscar Prent Assurantiën BV 
© 2024 Oscar Prent Assurantiën BV 
Design & Bouw door: