Zakelijk

Financiering voor je bedrijf nodig? 4 mogelijkheden

16 april 2024

Geld nodig om jouw bedrijf klaar te stomen voor een volgende stap? Er zijn verschillende vormen van zakelijke financiering waarmee je jouw ambities waar kunt maken. Iedere vorm heeft zijn eigen kenmerken. In dit artikel gaan we in op de kenmerken van 4 populaire mogelijkheden.

1. Zakelijke hypotheek
Een zakelijke hypotheek is een voor de hand liggende optie voor de aankoop of herfinanciering van een bedrijfspand. De gebruikelijke looptijd is 10 jaar, met een aflossingstermijn van 20 jaar. Heb je de hypotheek niet binnen 10 jaar afgelost, dan moet je het resterende deel herfinancieren.

Je kunt overigens niet de volledige aankoop financieren met een hypotheek. Voor een deel, bijvoorbeeld 30 procent van de waarde van het pand, heb je eigen kapitaal nodig. Hiervoor kan je eventueel een aanvullende lening afsluiten, mits dit past bij je financiële ruimte. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? We helpen je graag verder.

2. Zakelijke lening
Een zakelijke lening sluit je vooral voor langlopende investeringen of eenmalige grote uitgaven. Denk aan een nieuwe machine, bedrijfsruimte of wagenpark. Na goedkeuring ontvang je het volledige bedrag in één keer op je zakelijke rekening. Anders dan bij een zakelijke hypotheek is er geen sprake van een onderpand op de lening.

Deze leenvorm betaal je in maandelijkse termijnen terug. Die looptijd kan variëren van 3 tot 60 maanden. Kies je voor de maximale looptijd? Dan is je maandbedrag lager, maar betaal je wel langer rente. Hierdoor vallen de totale kosten over de hele looptijd doorgaans hoger uit dan wanneer je kiest voor een kortere looptijd.

3. Zakelijk krediet
Dit is de meest flexibele leenvorm. Handig wanneer je niet precies weet op welk moment je welk bedrag nodig hebt. Dit kan het geval zijn bij de financiering van voorraden of het opvangen van sterke schommelingen in omzet door het jaar heen. Met de geldverstrekker spreek je een limietbedrag af. Vervolgens kun je geld lenen tot dit afgesproken maximum. Alleen over de opgenomen bedragen ben je rente verschuldigd. Wel kunnen er administratiekosten gelden voor het reserveren van het krediet.

4. Crowdfunding
Op verschillende platformen kun je een crowdfunding project starten. Hiermee stel je mogelijke investeerders in staat om geld in je bedrijf te steken. Als tegenprestatie geldt een rentevergoeding of belang in je onderneming. Geld ophalen met crowdfunding heeft voordelen. Zo biedt het de mogelijkheid om investeerders te binden aan je onderneming, zodat ze ambassadeurs van je merk worden. De keerzijde is dat het over het algemeen niet de voordeligste oplossing is. Bovendien zijn investeerders in de huidige markt voorzichtiger geworden met investeren in private bedrijven, wat met name toe te schrijven valt aan de gestegen rente in het afgelopen jaar.

Maak een weloverwogen keuze
De genoemde opties maken duidelijk dat er niet één juiste keus is als je op zoek bent naar bedrijfsfinanciering. Een passende financiering hangt af van je bedrijfssituatie, je doel en toekomstvisie. Ook de financiering zelf bepaalt wat wel en niet mogelijk is. Maak op basis van deze factoren een weloverwogen keuze.

Kun je extra kapitaal gebruiken om jouw onderneming naar het volgende niveau te tillen? We bekijken graag op welke manier dit te realiseren valt. Vul hiervoor het onderstaande formulier in.

Advies op maat ontvangen?

"Voor al uw vragen over een verzekering of een hypotheek staan wij klaar om u te helpen. Neem gerust contact met ons op via telefoon of e-mail. Wij helpen u graag verder."
Contact opnemen

Lees ook...

Bezoekadres
Rembrandtlaan 24-C
3723 BJ Bilthoven (route)
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur
© 2024 Oscar Prent Assurantiën BV 
© 2024 Oscar Prent Assurantiën BV 
Design & Bouw door: